BLEKING AV TENNENE

Tannlegene i Karlandergården

Det er mulig å bleke nesten alle egne tenner og få et lysere utseende. Undersøkelser viser at mellom 65 og 86 prosent av alle hjemmeblekinger gir et meget bra resultat!

Det finnes ulike blekemetoder, og undersøkelser viser at bleking ikke er skadelig om det utføres på riktig måte. La alltid tannlegen bedømme situasjonen først.
Overflatemisfarginger forårsaket av f.eks mat og drikke kan tannlegen fjerne ved pussing.

Om misfargingen derimot ligger dypere kan en bleking være løsningen. Det blekemiddelet som brukes tar seg nemlig inn, via sprekkene i emaljen, til dentinet som finnes under og bleker det.
Nesten alle tenner kan blekes. Plastfyllinger og porselenskroner blekes ikke. Blekingen utføres vanligvis av pasienten selv hjemme. Det er viktig at tannlegen først undersøker tenner og tannkjøtt grundig .

For å kunne bleke tennene må følgende kriterier være oppfylt:
– Hvis du har fyllinger, må de være av god kvalitet
– Hvis du har karies(hull) må det behandles før bleking
– Overflatemisfarginger bør være fjernet
– Tannkjøttet ditt må være friskt
– Du bør være over 18 år

ER DET SKADELIG Å BLEKE TENNENE?

Det er ikke bra å bruke for sterke blekemidler. Derfor bruker vi svakere, mer skånsomme midler som virker over tid. Dette gir også det beste resultatet på sikt.
Vitenskapelige undersøkekelser viser at man I mikroskop kan se at emaljens overflate påvirkes noe, men det dreier seg imidlertid om en svært liten påvirkning. Man kan sammenligne den med den forandring som skjer når man drikker en flaske Cola.
Noen kan oppleve forbigående ising I tennene under blekebehandlingen. Dette gir seg som regel etter at behandlingen er avsluttet.

HVORDAN FOREGÅR BLEKINGEN?

Den vanligste blekemetoden går ut på at tannlegen tar avtrykk av tennene dine og en tanntekniker lager en individuell blekeskinne . Blekingen utfører du hjemme . Før blekingen starter, får du nøye instruksjon I hvordan dette gjøres av tannlegen. Du får med deg skinnen(e) og blekemiddelet hjem. Det finnes blekemidler for bade dag – og nattbleking. Det vanligste er å bleke tennene om natten når du sover.
Hvor lenge du må bleke er avhengig av hvilken farge du hadde I utgangspunktet, type misfarging, og ønsket resultat. Det vanligste er mellom 8 og 15 ganger I behandlingsperioden. Resultatet avhenger av årsaken til misfargingen.

VARIGHET AV BLEKING

Resultatet av bleking og varigheten er individuelt, men hos de fleste varer resultatet I flere år. Undersøkelser viser at etter fem år er halvparten av de som har bleket tennene like fornøyde! Du kan ta vare på blekeskinnen og eventuelt kjøpe mer blekemiddel hos oss ,og gjenta behandlingen om du ønsker det.

Under ser du eksempel på en pasient som har bleket tennene I overkjeven, men ikke bleket i underkjeven.

Bleking-av-tennene

Du treffer oss i lyse lokaler i en behagelig atmosfære og med topp moderne utstyr. Vi holder til på Nygaardsplassen – byens flotteste torg! Hos oss er du i trygge hender, og vi håper at et besøk her vil gi deg grunn til å smile! Velkommen til din tannlege i Fredrikstad.

Våre åpningstider:
Mandag, tirsdag og torsdag kl. 08.00-16.00
Onsdag kl. 11.00 – 18.00
Fredag kl. 08.00 – 14.30

Åpningstider i ferier/høytider:
Se vår Facebookside: Tannlegene i Karlandergården

facebook-icon